1. No user installed addons are supported, python or otherwise.
2. No, they really are not supported.
3. They are not coming back
4. Read from 1. again

Any mention of illegal streaming sites, addons or any pirated material will not be tolerated. This is not democracy and any offenders will be banned and posts deleted immediately without warning.

Other than that, we hope you enjoy MrMC so far and we welcome any input and feedback you might have.

Team MrMC.

MrMC touch + VNSI (HD problems)

Any issues that are iOS specific
Post Reply
chqnib
Posts: 1
Joined: 03 Jun 2019, 07:54

MrMC touch + VNSI (HD problems)

Post by chqnib » 03 Jun 2019, 08:06

Hey,

I just bought MrMC to be used as VDR client (iPad Pro 2018 - thus big resolution) using VNSI. When using Kodi on my mac it works like a charm:

Code: Select all

Jun 03 09:57:42 n40l vdr[755]: [771] loading /var/lib/vdr/plugins/vnsiserver/allowed_hosts.conf
Jun 03 09:57:42 n40l vdr[755]: [771] VNSI: Client with ID 8 connected: 192.168.1.32:58893
Jun 03 09:57:42 n40l vdr[755]: [968] VNSI: Welcome client 'XBMC Media Center' with protocol version '10'
Jun 03 09:57:42 n40l vdr[755]: [968] VNSI: LiveStreamer::Close - close
Jun 03 09:57:42 n40l vdr[755]: [968] VNSI: close video input ...
Jun 03 09:57:42 n40l vdr[755]: [968] VNSI: Successfully found following device: 0x12bfa10 (1) for receiving
Jun 03 09:57:42 n40l vdr[755]: [968] VNSI: Successfully switched to channel 4 - arte HD
Jun 03 09:57:42 n40l vdr[755]: [968] VNSI: Started streaming of channel arte HD (timeout 10 seconds)
Jun 03 09:57:42 n40l vdr[755]: [969] device 1 receiver thread started (pid=755, tid=969, prio=high)
Jun 03 09:57:42 n40l vdr[755]: [972] device 1 TS buffer thread started (pid=755, tid=972, prio=high)
Jun 03 09:57:42 n40l vdr[755]: [971] cLiveStreamer stream processor thread started (pid=755, tid=971, prio=high)
Jun 03 09:57:42 n40l vdr[755]: [970] VNSI: VideoInput: no pat/pmt within timeout, falling back to channel pids
Jun 03 09:57:42 n40l vdr[755]: [970] VNSI: Video Input - new pmt, attaching receiver
Jun 03 09:57:42 n40l vdr[755]: [971] VNSI: Created stream for pid=5111 and type=8
Jun 03 09:57:42 n40l vdr[755]: [971] VNSI: Created stream for pid=5116 and type=1
Jun 03 09:57:42 n40l vdr[755]: [971] VNSI: Created stream for pid=5112 and type=2
Jun 03 09:57:42 n40l vdr[755]: [971] VNSI: Created stream for pid=5113 and type=2
Jun 03 09:57:42 n40l vdr[755]: [971] VNSI: Created stream for pid=5117 and type=2
Jun 03 09:57:42 n40l vdr[755]: [971] VNSI: Created stream for pid=5115 and type=9
Jun 03 09:57:42 n40l vdr[755]: [971] VNSI: Created stream for pid=5118 and type=9
Jun 03 09:57:42 n40l vdr[755]: [971] VNSI: Created stream for pid=5119 and type=9
Jun 03 09:57:42 n40l vdr[755]: [971] VNSI: Created stream for pid=5114 and type=11
When using my iPad and MrMC I see the following in the logs:

Code: Select all

Jun 03 09:59:37 n40l vdr[755]: [771] loading /var/lib/vdr/plugins/vnsiserver/allowed_hosts.conf
Jun 03 09:59:37 n40l vdr[755]: [771] VNSI: Client with ID 11 connected: 192.168.1.43:53682
Jun 03 09:59:37 n40l vdr[755]: [992] VNSI: Welcome client 'XBMC Media Center' with protocol version '8'
Jun 03 09:59:38 n40l vdr[755]: [992] VNSI: LiveStreamer::Close - close
Jun 03 09:59:38 n40l vdr[755]: [992] VNSI: close video input ...
Jun 03 09:59:38 n40l vdr[755]: [992] VNSI: Successfully found following device: 0x12bfa10 (1) for receiving
Jun 03 09:59:38 n40l vdr[755]: [992] VNSI: Successfully switched to channel 4 - arte HD
Jun 03 09:59:38 n40l vdr[755]: [992] VNSI: Started streaming of channel arte HD (timeout 10 seconds)
Jun 03 09:59:38 n40l vdr[755]: [993] device 1 receiver thread started (pid=755, tid=993, prio=high)
Jun 03 09:59:38 n40l vdr[755]: [996] device 1 TS buffer thread started (pid=755, tid=996, prio=high)
Jun 03 09:59:38 n40l vdr[755]: [995] cLiveStreamer stream processor thread started (pid=755, tid=995, prio=high)
Jun 03 09:59:38 n40l vdr[755]: [994] VNSI: VideoInput: no pat/pmt within timeout, falling back to channel pids
Jun 03 09:59:38 n40l vdr[755]: [994] VNSI: Video Input - new pmt, attaching receiver
Jun 03 09:59:38 n40l vdr[755]: [995] VNSI: Created stream for pid=5111 and type=8
Jun 03 09:59:38 n40l vdr[755]: [995] VNSI: Created stream for pid=5116 and type=1
Jun 03 09:59:38 n40l vdr[755]: [995] VNSI: Created stream for pid=5112 and type=2
Jun 03 09:59:38 n40l vdr[755]: [995] VNSI: Created stream for pid=5113 and type=2
Jun 03 09:59:38 n40l vdr[755]: [995] VNSI: Created stream for pid=5117 and type=2
Jun 03 09:59:38 n40l vdr[755]: [995] VNSI: Created stream for pid=5115 and type=9
Jun 03 09:59:38 n40l vdr[755]: [995] VNSI: Created stream for pid=5118 and type=9
Jun 03 09:59:38 n40l vdr[755]: [995] VNSI: Created stream for pid=5119 and type=9
Jun 03 09:59:38 n40l vdr[755]: [995] VNSI: Created stream for pid=5114 and type=11
When the stream starts the audio is playing but the video is one still picture (first key frame?)...
After some seconds the audio goes silent.

UPDATE: Trying out some more, it seems that this only applies to HD channels. When streaming SD the video starts playing.

On the server side I am running ubuntu 16 with the following versions:

Code: Select all

root@n40l:~# vdr --version
vdr (2.2.0/2.2.0) - The Video Disk Recorder
vnsiserver (1.3.1) - VDR-Network-Streaming-Interface (VNSI) Server
epgsearch (1.0.1.beta5) - search the EPG for repeats and more
conflictcheckonly (0.0.1) - Direct access to epgsearch's conflict check menu
epgsearchonly (0.0.1) - Direct access to epgsearch's search menu
quickepgsearch (0.0.1) - Quick search for broadcasts

User avatar
amet
Team MrMC
Posts: 2758
Joined: 26 Oct 2015, 16:59
Location: Dubai/Novi Sad

Re: MrMC touch + VNSI (HD problems)

Post by amet » 04 Jun 2019, 10:39

And the full debuglog please

Post Reply